Yoyo Nasty, Fadoodle, 2022. Teknik: flashe och akryl på duk. Mått: 50 x 40 cm. Originalverk. Buda här

Konst / Utflykt

Buda för barnen

Ska du göra ett köp i mars månad, överväg ett verk från auktionen Warsalongen, War Child Sveriges samarbete med Above Gallery, där ditt köp blir ett bidrag till att stötta barn i krig och konflikt.

Warsalongen öppnade sin utställning och auktion samma dag som Liljevalchs på Djurgården i Stockholm slog upp dörrarna till den årliga konstfolkfesten Vårsalongen. Warsalongen är ett initiativ från War Child Sverige och Above Gallery, där tio konstnärer har donerat konstverk som auktioneras ut på Tradera mellan den 24 februari till 12 mars.

Intäkterna från auktionen går till War Childs arbete att stötta barn med erfarenhet av krig och konflikt. I dag lever omkring 230 miljoner barn i konfliktdrabbade områden – en siffra som har ökat de senaste åren, bland annat som följd av kriget i Ukraina.

Se samtliga tio konstverk med länk till auktionen här, välj din favorit och lägg ett bud.

Karolina Modig


Johan Frid, Inverterad natur, 2022. Teknik: olja på duk. Mått: 65 x 52 cm. Originalverk. Buda här

Elisabeth Henriksson, Tropaeolum majus, 2017. Teknik: röntgenfotografi. Mått: 68 x 97,5 cm. Upplaga 4/9. Buda här

Stefan Lindqvist. Untitled, 2018. Teknik: akvarell på papper. Mått: 30 x 40 cm. Originalverk. Buda här

Ann Frössén, My garden brun, 2018. Teknik: digitalt fotocollage. Mått: 46 x 46 cm. Upplaga 4/15. Buda här

Peter Stridsberg, Red Fauna, 2, 2020. Teknik: fotografi. Mått: 51 x 63 cm. Upplaga 4/9. Buda här

John Rasimus, Istapp guldvedträ, 2017. Teknik: träsnitt, akryl, spray. Mått: 79 x 57 cm. Originalverk. Buda här

Johan Pihl & Andreas Kock, Insynsskydd, 2019. Teknik: C-print bakom glas. Mått: 126,5 x 96,5 cm. Originalverk. Buda här

Joakim Allgulander, Magic Mushroom, 2016. Teknik: Giclée/screentryckt med fluorescerande färg. Mått: 71 x 60 cm. Upplaga: AP 1/5. Buda här

Emil Öhlund, Facing worlds /2”, 2020. Teknik: giclée. Mått: 73 x 46 cm. Upplaga 1/12. Buda här


Yoyo Nasty, Fadoodle, 2022
”Konstnären och illustratören Yoyo Nasty använder humor och lekfullhet för att skapa färgglada bilder som ofta föreställer livliga figurer som djur och växter. Genom en metod som bygger på intuition skapar Yoyo en egen värld som bjuder in betraktaren till en fantasifull och underhållande upplevelse – med inspiration från tecknade serier för att förmedla visuella berättelser och känslor.”

Johan Frid, Inverterad natur, 2022
”Johan Frid är född 1971 i Malmö och är verksam i Södersvik, Rådmansö. Han arbetar mycket med naturen och föreställningen om vad natur är. Gärna i en processform, där avtryck av naturen kan medverka i uttrycket/konstverket.”

Elisabeth Henriksson, Tropaeolum majus, 2017
”Elisabeth Henriksson är född 1975 och uppvuxen i Luleå. Verksam i Stockholm och utbildad på Konstfackskolan, Stockholm 1999–2004. Hon arbetar främst med konstnärliga gestaltningar i offentlig miljö. Återkommer ofta till är repetition – hur enkla, i sig själv oansenliga element byggs samman till större strukturer och på så sätt bildar något som är större än varje enskild del i sig själv.” 

Stefan Lindqvist, Untitled, 2018
”Född i Karlstad 1965, bor och arbetar i Stockholm. ’En målning startar alltid med en plats som jag känner väl, en plats jag besökt tidigare, ibland passerar varje dag. I bilden söker jag känslan, tystnaden, försöker få tiden att stanna för ett ögonblick.’ Finns representerad hos Statens konstråd, Nationalmuseum Stockholm, Moderna Museet Stockholm, British Museum London och Konstakademins samlingar.”

Ann Frössén My garden brun, 2018
”Ann Frössén är född 1953, verksam i Stockholm och delvis i Paris. Hon arbetar med måleri i storformat, offentlig konstnärlig gestaltning, skulptur, teckning, digitala bilder, grafik, film och fotografi. Havet, vågorna, träden och naturen är ständigt återkommande metaforer för vår miljö, livets många sidor, händelser och förändringar.”

Peter Stridsberg, Red Fauna, 2, 2020
”Peter Stridsberg är född 1994 i Göteborg men bor och är verksam i Umeå. Fokuset i hans konstnärskap förgrenas i att befinna sig i gränslandet mellan olika miljöer och platser där individers tillhörighet står i centrum för frågor om naturen och individen tillvaro.”

John Rasimus, Istapp guldvedträ, 2017
”John Rasimus är född 1969 i Lund. Han arbetar över hela skalan från stora installationer till små teckningar, och däremellan med träsnitt på duk och animerad film med mera.”

Johan Pihl och Andreas Kock, Insynsskydd, 2019.
”Johan Pihl och Andreas Kocks samarbete utforskar tankar och idéer kring skulpturala installationer där fotografi utgjort en tydlig grund. Konsten är ett resultat av deras respektive yrkesbakgrunder: Andreas är en av Sveriges mest etablerade porträttfotografer och Johan arbetar som creative director med fokus på produktutveckling och design. Konstverket ställdes ut på Vårsalongen 2020.” 

Joakim Allgulander, Magic Mushroom, 2016
”Allgulander är född i Stockholm 1965. Han bor och arbetar i Italien och är utbildad på Konstfack, Stockholm. Arbetar med måleri, skulptur, grafik, neon och tekniska konstruktioner.”

Emil Öhlund, Facing worlds /2”, 2020
”Emil Öhlund, född 1985 i Valdemarsvik, bor och arbetar i Örebro. Han har studerat på Örebro Konsthögskola 2009–2012 och är just nu aktuell med separatutställningen Current radian reality i Osaka.”

Visa allt inom Konst / Inspiration